Kako odabrati vibrator?

Materijal:
Postoje tri osnovna materijala, koji se koriste za izradu vibratora: plastika, silikon i elastomer. Razumije se da možete kupiti i prestižnije vibratore, koji su izrađeni od stakla, čelika i čak zlata. A ako kupujete svoj prvi vibrator, za vas će nadasve primjeren biti vibrator od silikona, elastomera ili plastike, koji se vrlo lako čisti i koji je i općenito prilično jenostavan za upotrebu. A neka vas vodi osjećaj da li vam je vibrator seksi. Ako vas naime njegov izgled niti najmanje ne uzbuđuje, njegova će kupnja biti potpuno promašena. Pa niti s muškarcem koji vam nije seksi ne uskačete među plahte, zar ne?  
                      

Oblik i veličina:
Klasični vibratori su prilično realistični - imaju prije svega istinski oblik penisa, posebno ako su napravljeni od silikona. Neki od njih stvarno imaju izgled penisa - s mudima i svim žilama kao muški spolni organ u erekcije. A ako vas primjerice brine da vašeg malog prijatelja ne pronađe vaša mama, možete odabrati i takvog koji podsjeća na sve, samo ne na penis. Na tržištu se mogu naći i vibratori što uvjerljivo ostavljaju utisak da je to ruž za usne. Ali većinom su namijenjeni stimulaciji klitorisa. Što se tiče veličine, izbor je šarolik - one najmanje možete spremiti u svoju najmanju torbicu, a postoje i takvi gorostasni, za koje ćete sigurno trebati posebno mjesto za pohranu.
                      
                            

Vanjska ili unutarnja stimulacija?
Dakako da je važno gdje i za što namjeravate koristiti svoju igračku. Vanjski su namijenjeni isključivo stimulaciji klitorisa, i ako ih neki koriste i za plitku penetraciju. No u tom slučaju radije odaberite vibrator koji omogućava oboje. Da, i takvi postoje! Neke žene više vole jedno ili drugo, a neke uživaju u simultanoj penetraciji i stimuliranju klitorisa, za što su prikladni na primjer klasični vibratori. Možete odabrati vibrator za stimulaciju sve erogene zone. A svoj vibrator možete koristiti i za analnu penetraciju, pri čemu se morate na odgovarajući način pobrinuti za higijenu. Neka osnovno pravilo bude da ništa što je bilo u vašem anusu ne smije direktno u vaginu.
              
 
Način napajanja:
Za početnike su najprimjereniji vibratori koji se napajaju na baterije i jednostavni su za korištenje. Možete odabrati vibrator sa samo jednim dugmom, s kojim vibrator uključite ili isključite. Ipak, u tim slučajevima na žalost ne možete nadzirati brzinu i snagu vibracija, što možda nije najprimjerenije za početnike koji još ne znaju kako će se njihovo tijelo odazvati na "dodir" vibratora. Zato možda radije odaberite višefunkcionalni vibrator, s kojim ćete moći točno utvrditi kakav je tempo primjeren za vas, a ako namjeravate doživljavati višesatne orgazme i pri tome ne želite da vas prekinu istrošene baterije, odaberite malo skuplju inačicu vibrator sa baterijom i punjačem.
   
                      
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G tačka

Šta je G-tačka?
Ime dolazi od od prvog slova prezimena dr Grafenberga koji je pisao o ovom naročitom delu ženske genitalne anatomije u 50-tim godinama prošlog veka. Iako još traju sporenja oko toga da li se radi o mitu ili naučnoj istini, većina smatra da se radi o zadebljanju na gornjoj strani vaginalnog zida koje je bogato nervima i stoga izuzetno podložno nadraživanju. Međutim, verovatno se ipak radi o mestu preko koga može da se stimuliše prostata koja, iako manja nego kod muškaraca, takođe okružuje ulaz u uretru kod žena. Kako bilo, ova zona popularno nazvana G-tačka predstavlja izuzetno osetljivo mesto kod žena, ali samo ako su jako uzbuđene.
Gde se nalazi G-tačka?
Ako vam partnerka leži na leđima njena G-tačka je locirana oko četiri centimetra unutar vagine, na gornjem zidu. Najjači orgazam žena doživljava ako joj je stimulisana ova tačka. Ovu oblast unutar gornjeg zida vagine ćete prepoznati po karakterističnom zadebljanju koje je tokom uzbuđenja nalik sunđerastom tkivu. Orgazam G-tačke smatra se ženskom ejakulacijom, za koju za koju oni koji su je iskusili tvrde da zaista postoji.

Tehnika stimulacije

SSa prstima unutar vagine, okrenutih jagodicama prema gore, pravite kružne pokrete duž celog gornjeg zida na dubinu od dva i po do šest centimetara. Kada naiđete na deo zida (otprilike tri vodoravna prsta unutar vagine) koji se čini blago zadebljalim i drugačijim od ostalog tkiva, našli ste G-tačku! Još jednom naglašavamo da je potrebno da žena prethodno bude dobro uzbuđena i da joj je bešika prazna kako je ne bi teralo na mokrenje.
G-tačku možete direktno stimulisati blagim pritiskom vibratora za G-tačku, nežno pritiskajući njega.
Stimulacija se može vršiti i pomeranjem vibratora napred-nazad u vagini čime se dodatno stimulišu i ostali delovi. Ključno je samo pronaći pravi ritam koji će ženu dovesti do ekstaze!
                            
   
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znate li koristiti ljubavne kuglice?

Ne znate što je ovo? Nema veze, zato smo mi tu – to su ljubavne kuglice, vaš budući najdraži rekvizit za vježbanje.
Ako ste ponekad ušli u seks-shop, zamijetili ih, ali niste imali pojma čemu služe, vrijeme je da doznate. Najjedno­stavnije, riječ je o kuglicama za vježbu i – užitak. Mogu biti različitih veličina i izrađene od različitih materijala, a i težina kuglica varira od 30 gramskih do 140 gramskih. Ima i onih šupljih, a u njima se mogu nalaziti mali uteg ili manja kuglica. I da, stvorene su da ih umetnete u svoju vaginu (ok, postoje i one za analni otvor, ali o tome ćemo neki drugi put). U početku su ove kuglice korištene isključivo kao seksualno pomagalo – samo se jedna kuglica stavljala u vaginu kako bi pojačala stimulaciju tijekom odnosa. Sad je priča malo drugačija.
Istina, i danas se koriste za stimulaciju, a ako se pitate kakav je osjećaj imati ih u sebi, većina žena koje su ih isprobale opisuje ga kao blago nadražujuć (u pozitivnom smislu riječi), iako nedovoljno intenzivan da bi rezultirao orgazmom.
No njihov još veći potencijal prepoznao je ginekolog Arnold Kegel i 1948. godine osmislio niz vježbi za područje zdjeličnih mišića koje se sastoje od naizmjenične kontrakcije, stiskanja i opuštanja tih mišića, koje su mnogo učinkovitije ako vježbate s kuglicama. U sebi.
Pitate se zašto biste se mučili s treningom vaginalnih mišića koje nitko ne vidi kad ne stignete odraditi ni vježbe koje bi vam podignule guzu? Naime, tijekom trudnoće, porođaja ili u menopauzi dolazi do promjena koje mogu prouzročiti slabljenje zdjeličnih mišića i, suočimo se, jedna od posljedica može biti inkontinencija, ali i manji užitak u seksu.
Trenirajte s guštom
Sigurno vam nije drago da i taj dio naših tijela treba vježbati, ali znate nas, imamo i dobru vijest: Kegelove vježbe nisu teške. Riječ je o jednostavnom stiskanju pubokoksigealnog mišića (to je isti mišić koji zaustavlja mlaz mokraće) koje tako zadržite dok sporo brojite do tri. Nakon toga opustite mišić i brojite do pet, a potom ponovite stiskanje. Postup­no treba povećavati zadržavanje stisnutog mišića, sve dok ne dođete do deset. Napravite triput dnevno po pet serija ove vježbe i – to je to! Na rezultate nećete trebati dugo čekati, mišići će na ovaj trening reagirati već nakon 6 do 8 nedelje.
Prije nego što počnete trenirati, morate biti sigurni da uvježbavate pravi mišić. A to provjerite tako da prilikom mokrenja dva do tri puta pokušate zaustaviti mlaz mokraće – da, to je upravo taj mišić koji trebate trenirati. Ali pozornost – kad spoznate o kojem je mišiću točno riječ, ne zadržavajte više često mokrenje jer to može prouzročiti česte urinarne infekcije.
Još jedno upozorenje: Kegelove vježbe nisu učinkovite ako se pri treningu stišću mišići trbuha, bedara ili stražnjice istodobno kada se stišće područje rodnice. To samo povećava pritisak unutar trbuha i pogoršava problem.
Da biste bili sigurne da ispravno vježbate, stojaći ispred ogledala, gledajte kako da premesti končić. Znat ćete da ispravno vježbate ako osjetite kako se mišići oko kuglice, a da je trbuh pritom mekan i opušten. A sad se vratimo na kuglice: one će vam mnogo pomoći u vježbi, no kako ih odabrati. Za početak trebali biste odabrati one koje vam odgovaraju veličinom i težinom. Ako ih koristite prvi put, kupite međusobno povezane plastične ili dvostruke kuglice (koje imaju kuglicu unutar kuglice) kako bi ih mišići mogli držati, inače mogu ispasti. Nije nevažna ni težina kuglica – dok su mišići slabiji, valja početi sa 30-gramskim kuglicama, uz postupno povećavanje do 140-gramskih. Kako mišići postaju čvršći a vagina uža, moći ćete koristiti i originalne kuglice Ben Wa, dakle dvije male, odvojene kuglice.
Pazi, kuglica pada!
Prije treninga ispraznite mjehur da biste vaginalnim mišićima olakšali držanje kuglice. Zatim jednu nogu podignite i umetnite jednu po jednu kuglicu u vaginu. Nakon što ste to učinili, morat ćete stisnuti vaginalne mišiće da biste zadržali kuglice. Moći ćete osjetiti kako kuglice klize prema dolje – osjećaj je isprva malo neugodan, ali brzo ćete se naviknuti. Osjećaj je sličan kao kada imate tampon. Početnicama se savjetuje da ostanu kod kuće i ne upuštaju se u intenzivnu tjelovježbu jer kuglice mogu ispasti. Ako ispadnu, treba ih oprati vodom i sapunom te ponovno umetnuti. Vaginalni se mišići isprva trebaju naviknuti na kuglice pa je za početak bolje izbjeći moguće neugodnosti.
Kuglice možete nositi do nekoliko sati dnevno, a ako kuglice napravljeni od silikona, to možete nositi i cjeli dan, a izvadit ćete ih laganim poskakivanjem gore-dolje ili podizanjem jedne noge i laganim kašljanjem. Početnice mogu nabaviti kuglice s končićem za izvlačenje jer su praktičnije. Ako budete imali problema s vađenjem kuglica, sjetite se da je važno ne paničariti nego dopustiti mišićima da se opuste i tako otvore prolaz kuglicama.

                          

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Održavanje Vibratora

Priprema za čišćenje:

Vibrator je električna naprava, stoga mu sa svim žicama ili baterijama neće prijati močenje u vodi ukoliko nije u potpunosti vodootporan. Radi toga moramo prije pranja odstraniti sve dijelove koji su povezani s napajanjem. Ukoliko to ne učinimo će vrlo brzo postati neupotrebljiv. Peremo ga pod mlazom tekuće vode, ali pri tome pazimo da voda ne prodre u unutrašnjost vibratora i ne pokvari baterije ili elektromotor.

Odabir primjerene metode:

Budući da su vibratori napravljeni iz različitih materijala, moramo prije čišćenja dobro razmisliti i odabrati materijalu primjereni način. Materijali mogu biti neporozni, kao na primjer silikon, ili porozni, kao na primjer lateks. Lateks je zbog svoje rupičaste površine dosta zahtjevniji za čišćenje, jer se prljavština uvuče i u najsitnije kutiće i rupice. Preporučujemo korištenje tople ili vruće vode i blagog sapuna, po mogućnosti antibakterijskog. Pranje u perilici suđa ili prokuhavanje u trajanju od najviše dvije minute preporučuje se samo kod kvalitetnijih silikonskih vibratora, dok je dezinfekcija alkoholom moguća samo kod vibratora od tvrde plastike, jer oštećuje gumu. Izrazito je bitno da uvijek postupamo prema uputama proizvođača, kako bi izbjegli neželjene posljedice.

Sušenje:

Spremiti mokar ili vlažan vibrator u zatvorenu kutiji nije dobra ideja. Prije no što ga pohranimo, potrebno je vibrator dobro posušiti, jer bi nas inače kod iduće upotrebe mogao dočekati miris truleži ili plijesni. Preporučljivo je spremiti ga na sobnoj temperaturi, zaštićenog od neposrednog utjecaja sunčeve svjetlosti, jer to može oštetiti materijal i tako skratiti životni vijek vibratora.

Koristite kondom:

Korištenjem kondoma na jednostavan način uštedit ćete i na vremenu i na trudu, što biste ga morali utrošiti na čišćenje svog vibratora nakon upotrebe. Nakon upotrebe jednostavno kondom skinite i bacite. Unatoč tome vibrator na brzinu možete isprati mlakom vodom. Nikada dosta opreza, posebno ne ako svoju igračku dijelite s nekim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hidropumpa za povećavanje dužini, prećnika i tvrdoće penisa

Je revolucionarni hidroterapijski sistem za povećavanje penisa kako i za održavanje penisa u odličnom zdravstvenom stanju. Koristeći neverovatnu moč vodne pumpe crpi krv u penis koristeči delimićan vakuum oko njega. Bathmate u potpunosti vežba i povečava krvne sudove unutar penisa, čime se povečava kapacitet penisa da se ispuni sa krvlju prilikom erekcije, što ga pravi večim i tvrđim. Voda podmazuje i ublažava penis, tako da nečete imati modrice i nečete morati da se koristite raznim gelovima. Redovnim korišćenjem Bathmate (15 min. dnevno 6 meseca) postepeno povečava dužinu (do 6 cm) i prečnik (40%) vašeg penisa. Za razliku od tradicionalnih pumpi, Bathmate Hidropumpa se pricvrsčuje na karlicu umesto na telo penisa. To znači da krv teće u penis bez prepreka, dozvoljavajuči da dođe da pune erekcije i da povečanja preko celog penisa. Ovo takođe omogučana da se izbegnu čudne distorzije i delimična povečavanja penisa koja mogu da se dese sa tradicionalnim vazdušnim pumpama. Jedinstvena mehur pumpa ima cikličan efekat pumpanja koji dovodi penis u erekciju postepeno, u fazama na normalniji način, i između svake faze pumpanja krv izbacuje toksine koji mogu da se nakupe u penisu i izazovu erektilnu disfunkciju kasnije u životu. Bathmate Hidropumpa obezbeđuje da se penis održi u najboljem stanju i potpuno funkcionalan.
     
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Womanizer
Womanizer - najnovija igračka za žene i za parove. Revolucionarna tehnologija omogućava bezkontaktne stimulisanje klitorisa. Najmoćniji uređaj koji postoje na svetskom tržištu. Dobijajte jaći i višestruki orgazmovi u solo-igri i/ili tokom seksualnog odnosa sa novim modelom, koj je tiše i ima više modova.

U toku ispitivanja bio je dokazano:

73% žena doživeli su višestruki orgazmi
76% imali su izuzetno intenzivan orgazam
63% osetili su potpuno novo seksualno iskustvo
98% imaju namjer kupiti Womanizer
100% opisuji Womanizer kao apsolutno unikalnu igračku